Ср, 24.04.2024, 12:50
Добре дошли Гость | RSS

Документални филми

Главна » Файлове » Документални

Ancient:Mysteries:Myths and Legends (2001)
08.03.2014, 15:41
Държава : САЩ
Премиера : 2001
Жанрове : Документален, Исторически, Мистерия

Представя : Ленард Нимой

Времетраене : 4 х ~45мин.

PART 1



PART 2



PART 3



PART 4




Описание:

КАМЕЛОТ

Тръгнете към Англия в търсене на Светия Граал, Мерлин магьосника и една от най-известните любовни истории в историята. Съществувало ли е място, наречено Камелот- легендарният дом на крал Артур и рицарите от кръглата маса? Това е една от историите на древните, една от древните загадки. Преди да отключим бъдещето, трябва да открием ключовете към миналото.

ТЪРСЕНЕТО НА СВЕТИЯ ГРААЛ

Векове наред рицари, поети и мистици търсят магическия съд, наречен Светия Граал- чашата, от която пил Исус на тайната вечеря. Възможно ли е тази свещена реликва да е оцеляла 2000 години като скрито съкровище? А възможно ли е някой от древните съдове, изложени в музеите по света да е Светият Граал? Ако мислим за единствения и истински Граал като за чашата от тайната вечеря, няма причина тази чаша по някакъв начин да е изчезнала не само като спомен, а и като физическо съществуване. Защо Църквата е обърнала гръб на съществуването на чашата и свещените сили, свързани с нея? Какво е вдъхновило крал Артур и рицарите от кръглата маса да търсят Граала в Англия, вместо в Светата Земя? Някои са стигнали до идеята, че Граалът съвсем не е някакъв обект, а път към по-висше съзнание и неземна сила. Древните руини и артефакти издават нови тайни на изследователите, които предполагат, че е възможно историята на Граала да е започнала дълго преди времето на Исус. Съществува поразяваща нова теория, която, ако впоследствие бъде доказана, ще пренапише историята на християнството. Защитниците й настояват, че Граалът е символ на директна наследствена връзка от Исус до днешния ден, че Исус е имал деца и наследниците му са сред нас и досега.

АТЛАНТИДА ИЗГУБЕНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

Учени се спускат на дъното на Атлантическия океан, за да изследват останките от приказния изгубен континент, откриват доказателства, че Атлантида може би е унищожена от катастрофална експлозия. Това е една от вечните истории, една от ДРЕВНИТЕ ЗАГАДКИ. Преди да отключим бъдещето, трябва да открием ключа към миналото.

ДРАКОНИТЕ : МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

Драконите- легендарни чудовища, завихрящи небесата и океаните в страховити бури... чудовища, които бълват огън, поглъщат девойки и се бият с рицари. Хиляди години драконите са вълнували човешкото въображение. Ако драконите са плод само на фантазията, защо историите за дракони изобилстват в древните цивилизации като Гърция, Скандинавия и Китай? Какво би могло да обясни наблюденията на древногръцкия историк Херодот и загадъчните пътеписи на изследователя Марко Поло? Възможно е драконите наистина да са съществували и да са били толкова ценни, че да са били изтребени до пълното им унищожаване. Изчезнали ли са драконите? Възможно ли е дракони да бродят из отдалечени кътчета на света и до днес? Разбира се, напълно възможно е да има големи животни, все още непознати на науката в различни части на света.

IMDB
Категория: Документални | Добавено от: Deneris | Тагове: исторически, Документален, мистерия
Преглеждания: 1759 | Сваляния: | Коментари: 1 | Рейтинг: 2.0/1
Общо коментари: 1
+1   Спам
1 Bluemetal   (08.03.2014 20:34) [Запис]
my_friend yes winked

Подобни филми:

Случайни филми:

Само регистрирани потребители могат да добавят коментари.
[ Регистрация | Вход ]
Търси
Логин
Логин:
Парола:
ОБЛАК ТАГ
Статистики

Общо онлайн: 2
Гости: 2
Потребители: 0



"NetFilmi" не излъчва или хоства нито един от посочените филми или сериали!
Използват се само безплатни линкове към тях за споделяне, които се разпространяват свободно в Интернет пространството.
"Ние" не носим отговорност за това, дали са уредени авторските права между отделните страни.
 За да съобщите за съдържание, нарушаващо авторски права, моля използвайте контактната форма, ще бъде премахнато незабавно.


"NetFilmi" не обеспечивает или разместить любой из этих фильмов или сериалов.
Мы используем только свободные ссылки на них для совместного использования, которые свободно распространяются в Интернете.
"Мы" не несут ответственности за ли они регулируются авторские права между странами.  
Чтобы сообщить содержание, нарушающее авторские права, пожалуйста, используйте контактную форму, будут немедленно удалены.


"NetFilmi" nicht bieten oder Gastgeber einer dieser Filme oder Serien Wir verwenden nur kostenlose Links zu ihnen für den Austausch, die frei über das Internet verteilt sind.
"Wir" sind nicht für, ob sie zwischen den Ländern geregelt sind urheberrechtlich verantwortlich. 
 Um Inhalte, die das Urheberrecht verletzt zu melden, nutzen Sie bitte das Kontaktformular aus, wird sofort entfernt werden.